moderne inbouw haarden
moderne inbouw haarden

inspiratie

– moderne inbouw haarden

Een inbouwhaard wordt geplaatst met het zicht op de vlammen op zit- of ooghoogte. Inbouwhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen met een rechthoekige, vierkante of brede omlijsting. De vensters kunnen enkelzijdig, twee- en driezijdig worden uitgevoerd voor veel zicht op de vlammen. 

De gesloten gashaard met echte vlammen en de houtblokken van keramiek geven een realistisch vuurbeeld. Bij een strak interieur komen kiezels goed tot hun recht, zeker bij een lijnvuur. De afstandsbediening maakt het nog eenvoudiger om te genieten van de warmte.

Een inbouwhaard met draaideur wordt vaak gebruikt als alternatief voor de open haard. Het is ook mogelijk om een houtgestookte liftdeurhaard te installeren. Met de schuifdeur kunt u achter glas of met een open vuur genieten van het vuur. Bij het laatste loopt het rendement wel sterk terug.

Een tunnelhaard, ook wel doorkijkhaard genoemd, wordt vaak gebruikt als ruimteverdeler tussen woonkamer en keuken. Aangezien inbouwhaarden veel technische kennis vereisen, is het belangrijk om u goed te oriënteren op de mogelijkheden.