moderne vrijstaande kachels en haarden
moderne vrijstaande kachels en haarden

inspiratie

– moderne vrijstaande kachels en haarden

Een vrijstaande kachel staat los van de muur en kan op vele plekken in de kamer worden geplaatst. Voor een mooi zicht op het hout- of gasvuur, kan de kachel aan één of meer zijden van glas worden voorzien. Ook zijn er modellen verkrijgbaar die 360graden kunnen draaien.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor een vrijhangende haard met een brede glazen ruit. Voor ieder interieur is een passend model verkrijgbaar. Als eyecatcher in het interieur of gezellig onderdeel van de zithoek.

Een strakke hout- of gaskachel is een sfeervolle aanvulling op uw interieur. Zo straalt een vrijstaande kachel een welkome rust en warmte uit. De kachel kan het centrale punt in uw woonkamer vormen. Daarnaast heeft een kachel een hoog rendement, mits deze op de juiste manier wordt gestookt.

Het vermogen van de kachel of haard i.c.m. de grootte van de te verwarmen ruimte is belangrijk. Een hoog rendement en vermogen dat past bij de specifieke ruimte, stookt het meest efficiënt. Een afsluitbare kachel kan een rendement van meer dan 80% halen.

Daarnaast is het zaak dat het rookkanaal goed aansluit op de gewenste vrijstaande kachel of vrijhangende haard. De Profires specialist berekent welk model het meest geschikt is voor de ruimte of uw woning.

Een vrijstaande kachel is in allerlei modellen verkrijgbaar, van een hoog rond model tot een lage vierkante kachel. Kachels kunnen worden bekleed met diverse materialen zoals speksteen en keramiek. Een volledig speksteen kachel geeft tot wel 12 uur lang een aangenamen warmte.